BAND

 De Song Shakers zijn:

  • Juanita (lead zang)
  • Piet Hein (tenor sax, gitaar, zang)
  • Maarten (gitaar)
  • Philip (toetsen, accordeon, trompet, zang)
  • Patrick (bas)
  • Erik (drums)

JuanitaJuanita Met een muzikale vader en opa kon het niet anders dat ook Juanita als kind al de kriebels kreeg bij het zien van een piano of keyboard. Later kwam daar ook de gitaar bij. Haar spel is eenvoudig, zodat ze er lekker bij kan meezingen. Want daar ligt echt haar grote passie! Als studente zong en speelde ze keyboard in de coverband Red Nose en samen met Piet-Hein trad ze op in Leiden en omgeving. Later ging ze eigen nummers zingen in de Haagse band Moon on Wheels. Ondanks de prachtige nummers waren er toch te weinig optredens en uiteindelijk kozen de bandleden voor een ander pad. Een tijd lang ging Juanita door met de bassist en gitarist in de coverband Billy. Daarnaast greep ze elke gelegenheid aan – op het werk en privé – om lekker te zingen en te swingen, zoals een gelegenheidsoptreden met de Haagse rockband Boner, in 2007. Sinds de lente van 2009 staat Juanita weer op het podium met Piet-Hein en zingt ze met veel plezier en enthousiasme bij de Song Shakers.

Piet Hein | Zijn blokfluitleraar had een saxofoon en daarom wilde Piet Hein er ook een. Tijdens zijn studie stortte hij zich op carriere als saxofonist en zanger in het bandje Rednose, samen met Juanita. Na een onderbreking van een paar jaar richtte hij samen met een vriend BizarRr op, met Philip als een van de leden van het eerste uur. Na zijn altsax omgeruild te hebben voor een tenor (voor de meisjes!) speelde hij de volgende jaren in die band, die later doorging als The Royalties. Inmiddels was Isabel daar ook als altsaxofoniste bijgekomen. Hoogtepunten van The Royalties waren het eenmalige eerbetoon aan The King en het optreden in New York. ‘Out with a bang’ gingen de bandleden daarna elk hun weegs, behalve Philip, Isabel en Piet Hein. Zij zetten hun aspiraties voort in de Song Shakers. In 2002 maakte Piet Hein deel uit van de legendarische Zoeterwoude Ska Foundation, een gelegenheidsband die volle zalen deed dansen en zich ophief voordat het saai werd. In 2009 zet hij deze praktijk voort in Clous & de Mechels, de beste Tol Hansse coverband van Zuid-Holland.

Maarten | Al sinds zijn negende speelt hij gitaar. Hij had eerst les bij muziekschool Otto Wolthuis, bij Loek v.d. Knaap (Livin’Blues Xperience), Chris Koerts (Earth & Fire) en Eltjo Cleton. Maarten was ondermeer gitarist in Bottoms -Up, een funk en discoband met vele optredens in en om Leiden. Met een aantal muzikanten uit deze band vormde hij later de band D-collor. Vervolgens heeft hij nog gespeeld in Bits & Pieces, Seriously Dick en X.L.N.C., en tot 2009 in de Haagse band Mizzzing Link. Nu dus het muzikale avontuur met de Song Shakers. Kenmerkend voor zijn spel zijn de melodieuze solo’s en funky slagjes.

Philip | Philip had talent maar wilde op zijn 9e stoppen met pianospelen. Toen zijn ouders hem door het geven van een hond overhaalden om toch door te gaan, begreep Philip ineens dat er brood zat in muziek. Het hondje verdween weer, maar de passie voor de piano is altijd gebleven. Tijdens zijn studie speelde hij als toetsenist in verschillende bands. Met Everyday’s Shampoo nam hij een cd op met eigen nummers. Vanaf 1996 speelde Philip in de coverband BizarRr die later overging in The Royalties. Het multitasken (zingen, mixen, e-mailen en spelen tegelijk) en de vele instrumenten die hij bespeelt (keyboard, trompet, accordeon) kenmerken hem. Hij is de man van de knopjes, kabeltjes en LCD kleurendisplays. Zijn nieuwste keyboard is dan ook permanent draadloos verbonden met het internet. Professioneel hoogtepunt voor Philip was het optreden op zijn eigen MBA examenfeest in Manhattan begin 2009. Sinds 2009 multitaskt Philip bij de Song Shakers.


Patrick
 | De muzikale carrière van Patrick is al zoooo lang (+ 25 jaar) dat we niet meer de moeite nemen om alles op te noemen. Enkele hoogtepunten zijn geweest; Neerlands Peil, Blues Rock ‘n Soul Review, Wannabiezz, Mankracht, Verder studio en invalwerk en naast de SongShakers spelend in de band Disco Enzo.

Gear: Thumb 5 string bolt on. Music man Stingray, Ibanez Musician. Amp; SWR sm-900 en Goliath 6×10.


Erik
 | Al voordat hij zijn eerste drumstel kocht, was Erik al druk in de weer met drummen. Op alles wat hij vinden kon drumde hij al vrolijk mee met Status Quo. Maar niets klinkt beter dan echt drums – toen hij die had bemachtigd kreeg Erik een aantal jaren drumles van Fred Cohen.  Op zijn 22e werd het tijd voor het echte werk – hij ging naar het conservatorium in Den Haag en volgde de opleiding tot slagwerker/docent. Jarenlang gaf hij les, aan zijn ‘eigen’ leerlingen en bij muziekschool Trias in Voorburg. Buiten het drummen van popmuziek, volgde Erik djembé lessen bij Alain Anglionin in Leiden. Nog steeds spelen zij samen in de band Beguine Ballade (populaire muziek uit Martinique). Ook met de mensen van Mixi Fixi is hij regelmatig in en rondom Leiden te zien en horen met West Afrikaanse Djembé muziek. Popmuziek blijft leuk om te spelen. Sinds 2012 is de band Disco Enzo (discomuziek … enzo) opgericht. In deze band met ‘oude bekenden’ speelde Erik sinds jaren weer samen met Maarten, ook gitarist bij de Songshakers. Toen Maarten hem vroeg de band aan te vullen, was het niet lang nadenken….»